Elektrisch rijden voor u als e-rijder, gemeente of marktpartij zo betaalbaar, makkelijk en efficiënt mogelijk laten verlopen. Met dat doel voor ogen zijn de provincie Noord-Brabant en netbeheerder Enexis sinds 2013 volop bezig met innoveren in fase A1 en A2.

Dat innoveren gebeurt door het uitvoeren van verschillende pilots. Zo proberen we het voor elkaar te krijgen dat u als e-rijder goedkoper uw auto kunt opladen. Op de momenten dat er bijvoorbeeld veel duurzame energie aanwezig is. Of door u als e-rijder de mogelijkheid te geven zelf een energieleverancier te kiezen. Ook kijken we naar het proces van aanvraag tot realisatie van de publieke laadinfrastructuur. Hoe kunnen we dat zo efficiënt mogelijk laten verlopen voor u als gemeente? Zodat de e-rijder zo snel mogelijk zijn auto kan opladen.

Verschillende pilots
Op deze pagina vindt u alle pilotprojecten die de provincie Noord-Brabant en netbeheerder Enexis in fase A1 en A2 uitvoeren. Lees meer over de pilot Eén arbeidsgang. Een project waarbij één aannemer de plaatsing van de laadpaal, de aansluiting op het elektriciteitsnet en de aanleg van het parkeervak regelt. Of bekijk het project Free Choice Supplier. Deelnemers kunnen in deze pilot zelf hun energieleverancier kiezen op basis van dynamische tarieven of duurzaam opgewekte energie. Bij de pilot Uitgesteld laden kiezen e-rijders ervoor ’s nachts hun auto op te laden, als de stroom relatief goedkoop is. En met het project Load balaning regelen we dat ‘dubbele’ laadpalen met twee stopcontacten zo efficiënt mogelijk worden gebruikt.